onsdag 5 december 2007

Sprit och lyckopiller på Ica Maxi

Så har Janne Josefsson kört hårt igen i Uppdrag Granskning. Köttsnusket är utbrett i de fina Ica-butikerna visar det sig. De flesta har nog misstänkt att sånt där förekommer men att en Ica-chef sitter öppet i tv och säger att hans butik systematiskt paketerar och märker om kött varje vecka är ju för jävligt.

Luktar det inte så kan vi sälja det, tycks resonemanget vara. Och luktar det så kryddar vi och marinerar lite grann och säljer ändå.


Ica-Stig: "Om man mörar köttet på golvet håller det ett par dar till."

Samtidigt kommer larmet om att rött kött och processat kött ger förhöjd cancerrisk. Varför ska det vara så ångestladdat att få slita muskelfiber i bitar?

Jag tror inte vi vill veta hur djuren har det innan slakt, hur slakten går till, vilka delar som stoppas i korven och köttbullarna eller varför det finns en grå-blå-lila färsklump under den fina röda färsen på toppen i kartongen.

Vi äter skit och gillar det helt enkelt. Ibland får man en glimt av en annan värld om man passerar en saluhall nere på kontinenten men väl hemma i Sverige är det samma gamla skit som vi slevar i oss med gott mod.

Ica säger centralt att de nu ska göra allt för att återställa kundernas förtroende. Gratis lyckopiller och en rejäl sup skulle sitta fint vid nästa besök på Ica Maxi i Solna Business Park.

För det är det vi behöver för att fortsätta äta utan att bry oss. Vi skiter uppenbart i miljö- och hälsoaspekten och vi skiter i tugget om kvalitet. Massproduktionen av nitritstinn julskinka som pågår just nu är ju det mest uppenbara beviset.

Imorgon går vi till butiken igen.

Till dess får man i alla fall lyfta på hatten för UG som gett strofen "Icas egna varor som vi gör själva" en ny innebörd. Underhållning i väntan på döden.


"Icas eegna vaaaror som-vi-packar-själva!"

Inga kommentarer: